Tuntenball 2013, Graz

By Thursday, March 28, 2013 0 , , , Permalink 0

Toti din comunitate suntem experti in a face party-uri cu tematica sau in a demara un proiect amplu pentru un party anual, cum a fost cel de la Predeal, insa nimeni nu stie sa scoata in evidenta adevarata fata a celor din comunitate si ceea ce inseamna diversitate! Nu criticam munca nimanui, drept pentru care astazi ne-am gandit sa va aratam cum arata un party ANUAL intr-o tara, relativ apropiata de noi. Cu siguranta vom auzi ca acesti oameni au stiut sa se ordoneze cu mult timp inaintea noastra si au investit in astfel de party-uri, dar nu este asa!

Stim destul de bine ca nu este usor sa organizezi un party de amploare, la fel ca acesta, pe  care vrem sa vi-l punem pe ‘hartia electronica’,  si mai stim ca se poate face un astfel de party daca exista: cel putin o minte luminata, cel putin un grup de persoane cu un proiect bine pus la punct, pentru a atrage sponsorii necesari, si media locala. La noi nu se merge asa si nici nu o sa se mearga prea curand daca continuam cu muzica bisericeasca la proiectiile de film LGBT.

topimage_congressTuntenball, este un bal nu numai al comunitatii LBGT cat si a persoanelor heterosexuale, acesti oameni nu fac discriminari mai ales cand se tine intr-o locatie ca Congress Graz (site disponibil si in limba Engleza) unde toata cladirea este inchiriata pentru a pune pe roate acest Bal. Sa nu va ganditi ca exista o camera unde intra n persoane si gata,  asta este tot! Cladirea are mai multe incaperi unde una, anual,  este dedicata comunitatii LGBT.

Acest Bal este un bal al diversitatii de orice natura, nu este un bal dedicat heterosexualilor si nici homosexualilor, desi este organizat de Verein RosaLila PantherInnen (din pacate site-ul este disponibil doar in limba Germana, poate cu aceasta ocazie vor lucra si la o versiune in limba Engleza), o asociatie care stie sa se extinda si sa militeze  pentru drepturile comunitatii LGBT. Asociati fiind cu nume sonore din media locala dar si cea nationala, cu spijinul tuturor cafenelelor sau party-urilor de culoare din Graz, pun pe picioare anul acesta o alta editie spectaculoasa a Tuntenball. Mentionam din colaboratori si parteneri Rosy Party (website disponibil doar in limba germana), publicatia locala Der Grazer si nu in ultimul rand AIDS Hilfe (website disponibil doar in limba Germana).

Va vom pune la dispozitie si o galerie Foto, pentru a evalua dumneavoastra, cititorul,  ce inseamna diversitate, ce inseamna acceptare si ce inseamna libertatea de a te exprima! Cuvinte care, pentru o mare parte din natiunea romana, inca raman un mister, cu toata parerea de rau. La fel de necunoscute raman si comunitatii LGBT de la noi! Dar sa nu uitam, noi ne dam pe spate si facem testari peste testari si party-uri de 2 lei prin Predeal sau Brasov!

Le dorim celor de la PSI Romania sa isi continue treaba cu al lor Mister Gay Europa, desi nu vad ceva spectaculos in acel concurs! Poate cu aceasta ocazie, au posibilitatea sa se inspire (nu e nimic gresit in a te inspira si invata), poate se leaga si un parteneriat intre asociatiile LGBT din Romania si cele din Austria. Poate, daca unim mai multe idei, ajungem sa gasim si solutii pentru a evita pe viitor Cantecele Bisericesti de la evenimentele LGBT.

Va lasam in continuare sa admirati o frumoasa galerie foto unde fotografii sunt platiti, la fel si cei care fac Visual pentru atfel de party-uri! Unde fiecare lucru conteaza, unde fiecare formeaza o echipa si unde fiecare pune suflet in ceea ce face! Felicitari celor care s-au ocupat de eveniment, DJ-ilor, VJ-ilor si tuturor celor care au paricipat la organizarea party-urilor pe sali!

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *