Puiu Haşotti işi explică homofobia

Senatorul liberal Puiu Haşotti a declarat ieri că reacţia sa referitoare la propunerea legislativă a deputatului Remus Cernea nu trebuie înţeleasă în sens strict patologic deoarece demersul său a fost unul politic.

imagesTrebuie să înţelegeţi exact ce a spus şi domnul viceprim-ministru Dragnea când a fost întrebat. A spus “Domnule, eu sunt un om normal”. Deci nu trebuie să înţelegeţi într-un sens strict patologic ceea ce am spus eu. Şi o să vedem ce zice Parlamentul“, a spus Haşotti.

El a arătat că regretă că a dat atât de multă atenţie iniţiativelor lui Cernea, care oricum nu au şanse să fie adoptate de Parlament: “E mult zgomot pentru nimic. A fost o greşeală. Am dat prea multă atenţie unei iniţiative legislative care nu are nicio şansă să treacă în Parlament“.

A fost o reacţie pur politică la un demers politic, pentru că promovarea unei iniţiative legislative parlamentare este un demers politic“, a mai spus senatorul.

Săptămâna trecută, deputatul USL de Constanța, Remus Cernea, președinte al Partidului Verde, a anunțat că vrea să iniţieze un proiect de lege care să instituie parteneriatul civil pentru persoanele heterosexuale şi pentru persoanele de acelaşi sex.

Opiniile homofobe nu își au locul într-un partid democratic

Inițiativa sa a fost comentată de senatorul liberal Puiu Hașotti, care a spus despre homosexuali că sunt „niște oameni bolnavi”: “Domnul deputat Remus Cernea se dovedeşte un extravagant, ca să folosesc un cuvânt liniştit. Eu nu am absolut nimic să le reproşez homosexualilor, îi consider doar nişte oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare firească, nu este o relaţie naturală, motiv pentru care, după părerea mea, nu are absolut nicio şansă“.

Asociația Accept a solicitat Partidului Național Liberal sancționarea senatorului Puiu Hașotti: “Declarația potrivit căreia persoanele de orientare homosexuală sunt bolnave este scandaloasă, inacceptabilă și intră sub incidența legii. Solicităm PNL să se delimiteze neîntârziat de poziția exprimată public de domnul Hașotti, care afectează dreptul la demnitate al unui grup minoritar din societatea românească, protejat de către lege“, a afirmat directorul executiv al Accept, Florin Buhuceanu.

 

123Flori.ro

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *