Ich liebe Österreich

Nu de putine ori s-a auzit numele Austriei in casele noastre, insa in acest an cred ca a rasunat fara doar si poate. Austria este o tara modesta, foarte conservatoare, cu o populatie de aproximativ 8,5 milioane locuitori, situata in centrul Europei.

De-a lungul timpului, comunitatea LGBTQ a avut de suferit datorita faptului ca mica tara conservatoare nu tolera comunitatea. Insa, in acest an 2014, Austria a rasunat peste tot in lume. De la New York pana la Tokio si de la Reykjavík pana in Cape Town. Motivul?

Motivul este castigatoarea/ castigatorul Concursului International de Muzica Europeana, Eurovision 2014. Unde Austria a fost reprezentata cu brio sau nu, nu suntem noi in decizie sa jurizam, de Conchita Wurst in varsta de 26 de ani.

Dupa castigarea, prestigiosului concurs de muzica (aici ma adresez si scumpei si binecunoscutei Dana von Kronstadt aka. Dana de la Brasov prin a-i aduce aminte ca Miss Travesty Romania nu este asa de prestigios in “defavoarea” Eurovision si sper ca acum a inteles si semnificatia termenului “prestigios”), toata mass-media a luat un avant… a publica poze, stiri si pareri cu privire la reprezentanta Austriei.

Rusia, Ucraina si Belarus a facut inclusiv o petitie prin care cereau conducerii EBU sa o retraga pe Conchita Wurst din concurs deoarece nu reusesc sa asimileze imaginea sa cu a unui barbat/femeie. Rusia a incercat sa boicoteze concursul exprimandu-si si dorinta in DUMA de Stat, de a face propriul concurs international  de acelasi nivelul cu Eurovision. Eu, il astept cu drag, in speranta ca T.A.T.U. va participa la prima editie mimand un orgasm pe scena festivalului rusesc.  Bineinteles, aceasta petite nu a avut nici un farmec si nici un sort de izbanda.

Pomeneam la inceputul postului despre Austria cea conservatoare. Thomas Neuwirth alias Conchia Wurst a fost criticat inclusiv in tara sa natala conform print screen-ului de mai jos:

wurst

 

Se pare ca Austria, nu este o tara foarte toleranta cu minoritatea LGBTQ. Desi, 36889 like-uri sunt usor de adunat si cu ceva banuti pe Facebook! Dar asta mai putin conteaza, totusi vorbim despre probleme actuale cu care o tara se confrunta.

Are rost sa pomenesc despre ipocrizia mass-mediei locale, despre apelativele folosite la adresa reprezentantei Austriei, despre photoshopul folosit in bataia de joc? Cred ca in aceste conditii, Romania chiar are o problema; una de acceptare, una de conduita si nu numai. Lista as putea sa o fac interminabila insa prefer sa ma rezum la “valoarea” juriului de specialitate rugandu-l pe muzicianul Madalin Voicu sa-si bage Stradivarius-ul in cur si sa cante la el.

smurd

 

Ceea ce m-a surprins in mod absolut, este ipocrizia poponarilor care au poposit o vreme prin partea de vest a tarii, care si-au ars curul dupa cum au avut placere si s-au gandit ei sa-si dea cu parerea despre look-ul artistei/ artistului, ca deh, au studii de specialitate. Aici mentionez pe dl. Antonio Marcovici cu a lui expresie: “Decaderea fiintei umane…” – a se vedea printul urmator!

 

 

decaderea

 

Eu i-as sugera domnului Marcovici sa isi pastreze/ salveze aparentele pentru SMURD si eventual pentru colegii dansului. Sa nu uite ca face sau a facut parte din comunitatea LGBTQ; daca doreste ii punem la dispozitie si o lista de barbati cu care s-a simtit bine la pat incepand de la Arad si terminand cu Resita. Celor care au comentat si apreciat postul dansului: sa isi vada de familia lor si de sanatatea lor pentru ca nu am nimic cu mamele dansilor, insa as vrea sa le bat obrazul pentru educatia primita.

Sper, totusi, ca Mass-Media locala sa precizeze pe viitor ca cele 8 puncte din televoting, daruite Austriei (sau cate au fost), sunt voturile romanilor care au contat si m-as fi bucurat ca fiecare autor de articol sa citeze acest lucru: ““This post is dedicated to everyone who believes in a future of peace and freedom, you know who you are. We are unity and we are unstoppable.”” by Conchita Wurst – 2014.

 

 

2
3 Comments
 • wurstDE
  May 16, 2014

  So fucking true …..deci chiar am asteptat un articol legat de toti str8-eri pasivi de pe facebook care incearca sa se dea mari heteroi in timp ce au un dildo in fund :))) felicitari

  • under2
   May 16, 2014

   Multumim!

 • Oty
  May 18, 2014

  fratele Marcovici din astea face.?
  la biserica ne spune ca face gym, asa se spune acum ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *