Homosexual agresat in Sectia 4 Politie, Cluj-Napoca .. sau nu?

Cleopatra alias Sebastian Vornicu (Gala Drag Queen Romania 2011)

La 4 luni de la Concursul Gala Drag Queen România, iată și prima știre cu privire la unul din participanți. Câți dintre voi își aduc aminte de Cleopatra, ce-a care și-a facut apariția pe scena Clubului Delirio cu o sticlă de Vodka Stalinskaya imbracată într-un halat de satin turquoise? Câți mai tineți minte parodia facută dupa Corina Chiriac, dacă nu mă înșel? Ei, bine, nu asta contează ci faptul că; pe numele său adevarat, Sebastian Vornicu, originar din Timișoara stabilit in Cluj-Napoca, membru al comunității LGBT din Cluj-Napoca susține că a fost înjurat si batjocorit în cadrul IPJ Cluj la Secția 4 de Poliție, după ce a ajuns acolo pentru a reclama furtul unui telefon mobil.

Iata si ce declară Sebastian Vornicu:

Sebastian Vorincu

“Este vorba despre un telefon mobil al unui bun prieten din București, care vine des în Cluj, în weekend-uri. Din motive personale a ales să-și amaneteze telefonul, iar după ceva timp m-a rugat pe mine sa i-l scot, el fiind plecat la București. L-am ajutat și am zis că ne înțelegem noi cumva cu banii. Așa că, i-am scos telefonul de la amanet, iar cand a venit în Cluj, acum cîteva săptămâni a stat la mine în locuință, undeva în Mănăștur. Eram mai mulți prieteni în casă, era amiaza și el, impreună cu un alt amic, s-au pus să doarmă. Eu am ieșit puțin la plimbare pentru a-i lăsa să se odihnească. Însă, înainte de a se pune la culcare și-a pus de față cu mine și cu ceilalți din casă mobilul sub pernă. După vreo 30 de minute de plimbare am ajuns acasă și m-a întrebat: “Nu mi-ai văzut telefonul?”, iar eu i-am zis că “Nu”. Atunci am inceput să-l căutăm prin toată casa, insă degeaba. Era foarte nervos că nu-și găsea telefonul, motiv pentru care a apelat la Poliție. Asta a fost săptămâna trecută, joi (n.r. 5 aprilie), când am mers împreună cu el pentru a-i arăta că nu mă tem, pentru că sunt nevinovat.

Primul intervievat a fost prietenul meu. A stat cam 5 minute, după care am intrat eu. Atunci a început totul. Respectivul polițist de la Secția 4 a început să-mi vorbească urât, să mă înjure de mama, să-și bată joc de mine, făcându-mă “gunoi” și mai rău, a început să mă lovească peste cap. Eu sunt un om liniștit, așa că nu i-am zis nimic. Mi-a controlat actele si a zis că să scot telefonul pe care l-am furat. Ca să mă liniștească, prietenul meu, cel care a depus plângerea a spus că și-o va retrage în cazul în care va fi emis un mandat de arestare pe numele meu. Însă nu știu de ce nu face acest lucru acum, înainte să fiu arestat”

Aceasta este declarația lui Sebastian care apare si într-o publicație clujeană, însa autoarea postului (Anca Baciu ) a facut și o solicitare la IPJ Cluj in baza legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, însă până în momentul de față nu a primit niciun răspuns cu privire la acest subiect.

Echipa GayGossip, a încercat să se infiltreze puțin, în cadrul Secției 4 Poliție Cluj-Napoca și a contactat telefonic în data de 10.04.2012, atât Secția 4 Poliție Cluj-Napoca cât și purtatorul de cuvânt al IPJ Cluj.

 

  • GayGossip: “… am primit o sesizare cum că în data de 5 aprilie 2012, un domn, pe numele său Sebastian Vornicu s-a prezentat în cadrul Secției 4 Poliție, pentru a depune o plângere prealabilă cu privire la furtul unui telefon. Domnul, Sebastian mentionează ca a fost înjurat, bătut cu palma peste cap si batjocorit de către agentul de servici din acea dată.”
  • Agentul Secției 4 Cluj-Napoca: “Nu știu, se poate, se poate! Eu n-am de unde sa știu! Pe tura mea nu a fost, stiu precis! Numele nu-l rețin!”
  • GayGossip: “.. în data de 5 aprilie a.c. ziceți dumneavoastră că nu ați fost de servici?!”
  • Agentul Sectiei 4 Cluj-Napoca: “nu este de competența mea, în 5 aprilie a.c. nu am fost eu de service, de aia zic că nu, nu…”
  • GayGossip: “ Domnul Sebastian susține că a venit însoțit de un prieten pentru a reclama un telefon mobil furat…, … se intamplă, de obicei, aceste lucruri in Sectia 4 Poliție Cluj-Napoca?”
  • Agentul Sectiei 4 Cluj-Napoca: “Nu, nu, nu… 100% nu!”

 

Din motive, demne de legislație română, nu putem pune aceste convorbiri la dispozitia cititoriilor, însă putem reproduce câteva fraze din discuție. În cazul în care cineva dorește drept dovadă aceste convorbiri, le putem pune la dispoziție însoțite de un mandat Judecătoresc sau bineînțeles un ordin al Poliției.

________________________________________________________________________________

RĂSPUNS  LA  CERERE

De la:

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj

mun. Cluj-Napoca, str. Traian, nr. 27

Persoana de contact: Subcomisar de poliţie Ilies Adnana Roberta

Email: presacluj@gmail.com

Data 24 aprilie 2012

Stimate domn,

 

La cererea dumneavoastră, înregistrată cu numărul 1.489/13.04.2012,  prin care solicitaţi informaţii conform Legii nr. 544/2001, vă comunicăm următoarele:

 

Până  în prezent,  numitul  S. Vornicu  nu a  depus o plângere la  Inspectoratul Judeţeande Poliţie Cluj   în care să sesizeze  aspectele la care faceţi referire.  Acesta are  posibilitatea să se adreseze  şi Parchetului,  organ judiciar competent să efectueze urmărirea penală  în cazul infracţiunii de  purtare abuzivă,  conform art. 209 al.3 din Codul de procedură penală.

Din  verificările  efectuate la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj nu au rezultat  date, indicii care să susţină  informaţiile apărute în presă cu privire la un eventual comportament neadecvat al poliţiştilor faţă de cel în cauză.

Cu privire la reclamatia de furt din locuintă, în speţă furtul de telefon mobil, aceasta a fost înregistrată ca şi cauză penală, fiind începută urmărirea penală in REM, urmând ca la finalizarea cercetărilor poliţiştii să propună soluţie legală.

 

Cu stimă,

 

Responsabil Legea nr.544/2001

Subcomisar de poliţie,

Ilieş Adnana Roberta 

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *